Birileri bugünlerde tutturmuş bir türkü gidiyor. “3-5 ağaç için meydanlara dökülen geziciler, ülke yanıyor neredesiniz? Çıksanıza hadi meydanlara” diyor. Be bidon kafalı insan, “geziciler” bu ülkenin eylem timi mi? Her hıyarım var diyene elinde tuzlukla koşsun?
İster beğen ister beğenme, adamın doğrusu “3-5 ağaç” idi. Adam çıktı meydana gazını da yedi, copunu da. Senin de varsa bir doğrun, çık sen de meydana o zaman. Tutan mı var seni?
Ama sen asla o “3-5 çapulcu” gibi çıkmazsın meydana. Çünkü senin her şeyin eğreti, uydurma, samimiyetsiz. Zaten o meydana çıksan da ne gaz yersin ne cop. Olsa olsa el ele, kol kola polislerle halay çekersin.
Ecdadından bahseder durursun, ama onlar cephede ordusuyla kılıç kuşanırken, “senin padişahın” haram saraylarda efelik taslar.
Sen kefenini giyer gösteriş yaparsın, ama sıra askere gitmeye geldi mi cebinde öğrenci belgesiyle bedelli beklersin.
Sen geziciye orayı kırdı, burayı döktü dersin ama eline geçen ilk fırsatta taşla, sopayla gazete binalarını basar, kırar dökersin.
Elin korelisini çinli diye tartaklarsın, “reisin” bir Çin ziyareti yapar, “Doğu Türkistan’ı kınar” yarın hiçbir şey olmamış gibi kaldığın yerden devam edersin.
Geziciye provakatör dersin, senin vekilin çıkıp “sonuç ne olursa olsun seni başkan yapacağız” der, demokrasiyi hiçe sayar. Alkış tutarsın.
Senin “reisin” şehidinin babasına karaktersiz der, kendi çocuklarını askere bile göndermez, sen ona da alkış tutarsın.
Müslümanlığı kimselere bırakmaz, mukaddesim dersin. Birileri çalınca “benimkiler çalıyor” der, teselli bulursun. Zekat, fitre zamanı 40’ta 1’in hesabını yaparsın.
Yani sen o meydanlara o “çapulcular” gibi çıkamazsın, çıksan da senden bir cacık olmaz. Çünkü eğretisin, samimiyetsizsin. O yüzden bırak tatava yapmayı. İlla birilerini bir yerlere davet edeceksen, “gezicileri” meydanlara davet edeceğine, “eşini, dostunu” insanlığa, vicdana davet et.
Enes Kabacaoglu
You must log in to post a comment.